Xplor Mono Serie

Xplor Serier » Xplor Mono Serie

 

Mono serien er designet til at indgå i den cirkulære økonomi

Mono serien er vores første skridt mod at lukke materialekredsløbet for vores produkter. Overtøjet er produceret i et enkelt genanvendt og slidstærkt mono-materiale, så det kan gendannes til fibre, der kan få nyt liv i nye produkter.

CIRKULÆRT DESIGN

Overtøj, især skaldele, er ofte vanskeligt at genanvende, fordi det er lavet af mange forskellige materialer. Fiberblandinger kan ikke let adskilles, og de er mindre værdifulde som råmateriale.

Produkterne i Mono serien er lavet i 100% genanvendt polyester i både membran og yderstof, hvilket gør dem til en bedre ressource for den cirkulære økonomi, hvor målet er fiber-til-fiber genanvendelse.

For at øge genanvendelsesgraden har vi begrænset antallet af materialetyper. Metaldele er fjernet fra bl.a. trykknapper og snorstoppere. Snørehuller, der normalt indeholder metal, er erstattet med et syet snørehul. Reflekser, som er nødvendige for at opfylde krav om sikkerhed, er også placeret, så de let kan adskilles, når produktet er udtjent.

Takket være mono-materialet skal Mono-produkterne ikke skilles ad i mange forskellige komponenter ved slutningen af deres levetid. Kun reflekserne og lynlåsene skal fjernes, før produkterne kan genanvendes. Når de genbruges til nye materialer, bevarer mono-materialet en højere kvalitet end blandede fibre og kan bruges til at skabe nye, holdbare og højtydende produkter.

GENANVENDTE MATERIALER

Den genanvendte polyester i yderstof og membran er GRS-certificeret. Global Recycled Standard er en international certificeringsordning for produkter i genanvendte materialer. Standarden stiller krav til dokumenteret sporing af det genanvendte indhold i hele kæden, samt omfatter krav til kemikaliehåndtering og de sociale og miljømæssige forhold, som produkterne produceres under.

GRS certificering

 

FORBEDRET SLIDSTYRKE OG HOLDBARHED

Den bedste måde at reducere tøjs miljøpåvirkning på er ved at forlænge den tid, hvert produkt er i brug. Mono serien er kendetegnet ved en høj riv- og slidstyrke og produkterne er Martindale-testet med op til 20.000 cyklusser.

Fokus har været at forlænge produkternes levetid samtidig med at optimere komfort og funktionalitet.

MINDRE RESSOURCEFORBRUG

Materialeforbruget er nedsat med 15-26% på alle produkter i forhold til gængse modeller, hvilket betyder, at serien kræver færre ressourcer at producere og udleder mindre CO2. Grundet den lavere vægt reduceres vaskeriomkostningerne tilsvarende.

INGEN SUNDHEDSSKADELIGE STOFFER

Produkterne er certificeret STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Produkterne sikres herved at være fri for miljø- sundhedsskadelige stoffer, når de recirkuleres.

oeko-tex standard 100

OPTIMAL VEJRBESKYTTELSE

Med Mono-serien er medarbejderne sikret mod vind og vejr året rundt. Produkterne er vind- og vandtætte, åndbare med fuldt tapede sømme, og er behandlet med BIONIC-FINISH®ECO, en fluorfri og vandafvisende imprægnering. Jakkerne i serien har ekstra indvendige lynlåse der matcher en række af Xplors inderjakker i fleece, quilt og pile. Dette giver rig mulighed for at sammensætte en 3-i-1 jakke, der passer til vejr og arbejdssituation. Vi kalder dette for vores zip-in kollektion.

ØGET TRAFIKSIKKERHED

Reflekser kan nedsætte risikoen for at blive overset i trafikken med 85 % viser tal fra Trygg Trafikk Norge og anbefales af Rådet for Sikker Trafik.

Produkterne i Mono serien har reflekser både foran og bagpå, med en ideel placering i forhold til færdselsreglerne for cyklister og fodgængere. For optimal synlighed i trafikken kan der tilkøbes HI-VIS hætte eller reflekshætte. Effekten er ikke til at tage fejl af.

xplor mono hi-vis hood
xplor-mono-reflective-hood-web

Andre fordele

XPLOR LAYERING SYSTEM

Matchende lynlåse gør det muligt at lyne en inderjakke ind i Mono jakkerne. Vælg mellem fleece, quilt, pile eller softshell og sammensæt en 3-i-1 jakke efter eget ønske og behov (tilkøb). Læs mere

VASKERIEGNET

Serien er gennemtestet og godkendt af vaskeriindustrien og kan forventes at have en levetid på op til 6 år.

PASFORM I ALLE STØRRELSER

Mono skaljakkerne fås i størrelse XXS – 6XL til kvinder og størrelse XXS – 8XL i unisex. På den måde er alle medarbejdere sikret en god pasform og kan gå ens klædt uanset størrelse.

SUPPLERINGSGARANTI

Der gives 5-års suppleringsgaranti, hvilket sikrer, at medarbejderne kan fremstå i samme profil mange år frem.

I AL SLAGS VEJR

Mono serien sikrer medarbejderne mod vind og vejr året rundt. Produkterne er vind- og vandtætte, åndbare med fuldt tapede sømme, vandafvisende overflade og polyester membran

FUNKTIONELT DESIGN

Fælles for produkterne i serien er de mange detaljer, som gør beklædningen både stilfuld og funktionel. Se det enkelte produkt for alle detaljer.

Se video for alle detaljer

Xplor Mono Serie

 • 99084 xplor parka skaljakke

  99084 MONO Skaljakke, Dame, XLS 1

  ,
  Mono skaljakke til kvinder i genanvendt polyester som er designet til at indgå i den cirkulære økonomi, hvor produktet ved endt levetid kan recirculeres som mono-materiale. Vind- og vandtæt, åndbar, fuldt tapede sømme og med vandafvisende overflade. Jakken har en høj riv- og slidstyrke og er Martindale-testet med op til 20.000 cyklusser. Jakken har et feminint snit og går til midt på lårene, hvilket giver ekstra god beskyttese mod vind og vejr og gør den velegnet til at cykle i. Flere reflekser med ideel placering i forhold til trafiksikkerhed og mulighed for tilkøb af ekstra reflekser samt hætter. Indvendig lynlås til fastgørelse af inderjakke. Inderjakker som kan ilynes (tilkøb): Lawn Pile jakke, dame model 4800, Inlet Quiltet jakke, dame model 5200, Wave Fleecejakke, dame model 5400 og Wave Full-zip flecce, dame model 5444 Produktet er certificeret OEKO-TEX® STANDARD 100 og er derfor fri for skadelige stoffer. Der gives 5-års suppleringsgaranti.
 • 95580 xplor mono skalbukser unisex navy 5000 front
  95580 xplor mono skalbukser unisex side

  95580 MONO Skalbukser, Unisex

  Mono skalbukser i genanvendt polyester som er designet til at indgå i den cirkulære økonomi, hvor produktet ved endt levetid kan recirculeres som mono-materiale. Vind- og vandtætte, åndbare, fuldt tapede sømme og med vandafvisende overflade. Skalbukserne har en høj riv- og slidstyrke og er Martindale-testet med op til 20.000 cyklusser. Mono skalbukserne fås også med ekstra lang benlængde model 95580-1 Skalbukserne i Mono-serien har mange refleksdetaljer for øget trafiksikkerhed samt smallere lår og benvidde, der giver en bedre pasform. Produktet er certificeret OEKO-TEX® STANDARD 100 og er derfor fri for skadelige stoffer. Der gives 5-års suppleringsgaranti.
 • 95580 xplor mono skalbukser ekstra lang unisex navy 5000 front
  95580 xplor mono skalbukser ekstra lang unisex navy 5000 bag

  95580-1 MONO Skalbukser lang, Unisex

  Mono skalbukser i genanvendt polyester og med ekstra lang benlængde. Skalbukserne er designet til at indgå i den cirkulære økonomi, hvor produktet ved endt levetid kan recirculeres som mono-materiale. Vind- og vandtætte, åndbare, fuldt tapede sømme og med vandafvisende overflade. Ekstra lang udgave af Mono skalbukserne model 95580. Skalbukserne har en høj riv- og slidstyrke og er Martindale-testet med op til 20.000 cyklusser. Mange refleksdetaljer for øget trafiksikkerhed samt smallere lår og benvidde, der giver en bedre pasform. Produktet er certificeret OEKO-TEX® STANDARD 100 og er derfor fri for skadelige stoffer. Der gives 5-års suppleringsgaranti. OBS. Produceres på bestilling

Refleks og HI-VIS hætter for øget synlighed

Damehætter til model 99084

Unisex hætter til model 99081

Andre Xplor Serier

CARE

Slidstærkt overtøj i vandtætte materialer designet til udekørende personale og deres daglige arbejdsfunktioner. Læs mere

URBAN

Urban jakker til mænd og kvinder i en sommer- og vinterudgave med samme lette og sporty udtryk.
Læs mere

ROCK

Tech Softshelljakker med aftagelige ærmer og høj lysægthed. Læs mere

CLOUD

Stilfulde, vandtætte frakker designet til personale med uniform. Læs mere

STORM

Skaljakker i et forbedret, slidstærkt materiale med brede reflekser for øget synlighed. Læs mere

INDERJAKKER

Varme og isolerende inderjakker med lommer og lynlås der passer til en række Xplor skaljakker. Læs mere

TIDE

En ny kollektion af regntøj der sætter nye standarder for både funktionalitet og stil. Læs mere

RIVER

Let og smidigt regntøj med reflekser til dage med vedvarende regn eller kraftige byger. Læs mere