Miljøhensyn

bluesign® system partner

bluesign® system partner

Xplor er bluesign® system partner siden sommeren 2021. Systemet forener spillere i hele tekstilforsyningskæden for i fællesskab at reducere deres indvirkning på mennesker og miljø, sikre ansvarlig ressourceudnyttelse og garantere det højeste niveau af forbrugersikkerhed.

xplor oeko-tex-standard-100

OEKO-TEX® STANDARD 100

Langt de fleste Xplor produkter er certificeret OEKO-TEX® STANDARD 100 og er derfor testet for sundhedsskadelige stoffer.

global recycled standard

GLOBAL RECYCLED STANDARD

Et stigende antal af vores produkter er lavet af genanvendte materialer i henhold til Global Recycled Standard (GRS), som certificerer ansvarlig indkøb og bearbejdning af genanvendte materialer.

rudolf_bionic-finish-eco_rgb-2_600x600

BIONIC-FINISH® ECO

Bionic Finish Eco-imprægnering er, udover at være vand og smudsafvisende, fri for de skadelige kemikalier som formaldehyd, fluorcarbon og apeoforbindelser.

Behandlingen er aktiv selv efter 20 vask, hvilket betyder, at der – ved korrekt brug og vedligeholdelse – ikke er behov for genimprægnering.

Amfori BSCI

Amfori Business Social Compliance Initiative er et nøgleinitiativ under Amfori, en førende global erhvervsforening, der arbejder for at fremme social ansvarlighed og etisk forretningsdrift i globale forsyningskæder.

 

Som medlemmer overholder Xplors leverandører i Kina de strenge standarder fastsat af Amfori BSCI, hvilket sikrer, at vores produkter ikke kun opfylder høje kvalitetsstandarder, men også er etisk produceret, hvilket bidrager til forbedrede arbejdsvilkår og ansvarlig handel.

reach_compliant_logo

REACH

REACH – European Regulation on Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals – er EUs kemikalielovgivning der skal sikre at kemikalier bruges forsvarligt, med minimal risiko for sundhed og miljø.

UN global combat

UN Global Compact Initiative

FN’s Global Compact er verdens største frivillige initiativ der opstiller 10 generelle principper for virksomheders arbejde med ansvarlighed. Principperne omfatter menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljø og anti-korruption.

Læs mere om vores arbejde