Miljøhensyn

Miljøhensyn

Xplor bruger miljø- og sundhedsrigtige materialer, herunder OEKO-TEX® -certificeret polyester og BIONIC-FINISH® ECO-imprægnering.

Xplor er dertil bluesign® system partner og samarbejder udelukkende med leverandører, der opfylder internationale standarder for bæredygtig og samfundsansvarlig politik og praksis.

bluesign® system partner

bluesign® system partner

Xplor er bluesign® system partner siden sommeren 2021. Systemet forener spillere i hele tekstilforsyningskæden for i fællesskab at reducere deres indvirkning på mennesker og miljø, sikre ansvarlig ressourceudnyttelse og garantere det højeste niveau af forbrugersikkerhed.

reach_compliant_logo

REACH

European Regulation on Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals

UN Global Compact Initiative

Human Rights, Labour, Environment, Anti-Corruption

oeko tex standard 100

STANDARD 100 by OEKO-TEX®

Langt de fleste Xplor produkter er allerede certificeret STANDARD 100 by OEKO-TEX® og er derfor testet for sundhedsskadelige stoffer. Frem mod 2022 arbejdes der på at certificere hele kollektionen.

BIONIC-FINISH® ECO

Bionic Finish Eco-imprægnering er, udover at være vand og smudsafvisende, fri for de skadelige kemikalier som formaldehyd, fluorcarbon og apeoforbindelser.

Behandlingen er aktiv selv efter 20 vask, hvilket betyder, at der – ved korrekt brug og vedligeholdelse – ikke er behov for genimprægnering.

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed