Xplor bliver bluesign® system partner

Xplor bliver bluesign® system partner
15. september 2021 Louise Meisner-Jensen
Nyheder » Bæredygtighed » Xplor bliver bluesign® system partner
bluesign® system partner

Xplor er som en af de eneste danske virksomheder blevet bluesign® system partner.

Partnerskabet styrker vores forpligtelse til at producere bæredygtig arbejdsbeklædning af højeste kvalitet og giver kunderne yderligere garanti for gennemsigtige og miljøvenlige produktionsprocesser.

bluesign® system forener spillere i hele forsyningskæden – fra kemikalieleverandører og tekstilproducenter til råvareleverandører og brands – for i fællesskab at reducere deres indvirkning på mennesker og miljø. Med sin holistiske tilgang baseret på Input Stream Management sikrer bluesign® system også ansvarlig brug af ressourcer og garanterer det højeste niveau af forbrugersikkerhed.

 

Gennemsigtighed i forsyningskæden

Formålet med bluesign® system er at sikre gennemsigtighed i produktionskæden, hvor alle tekstilkomponenter produceres i et input stream-styringssystem, før fremstillingsprocessen selv begynder. På den måde elimineres stoffer, der udgør en risiko for mennesker og miljøet helt fra starten.

I Xplor er vi overbeviste om, at den bedste måde for branchen at opnå en bæredygtig fremtid på, er gennem gennemsigtighed og samarbejde. Ved at styrke samarbejdet i forsyningskæden og via intens samarbejde med vores partnere vil bæredygtighed udvikle sig som en positiv konsekvens. Bæredygtighed som et resultat af igangsættelse af gennemsigtighed – dette er Xplors ultimative mål, og vores forretningsstrategi er bygget op omkring den.

 

En vigtig milepæl

Siden 2004 har Xplor sat standarden for slidstærkt og innovativt arbejdsbeklædning. Vi anvender allerede adskillige bluesign® certificerede materialer, der produceres i samarbejde med mangeårige partnere og vi ser frem til at udbygge samarbejdet i kraft af vores nye status som bluesign® system partner.

At blive bluesign® system partner er en vigtig milepæl blandt de mange skridt vi tager for løbende at forbedre vores produktionsprocesser, eliminere farlige stoffer, og bringe innovativ og slidstærk arbejdsbeklædning på markedet. Desuden vil introduktionen af ​​bluesign® systemet yderligere udvikle og øge den tillid, som vores partnere, kunder og slutforbrugere har til os.

Som bluesign® system partner formaliserer vi vores forpligtelse til at optimere vores miljøindsats inden for de fem nøgleområder: ressourceproduktivitet, forbrugersikkerhed, vandforbrug, luftemissioner samt arbejdsmiljø og sikkerhed. Vi rapporterer jævnligt vores fremskridt inden for disse fem områder baseret på inspektioner på produktionsstedet.

Xplor er sat i verden for at producere arbejdsbeklædning på en miljømæssig ansvarlig og ressourceeffektiv måde, der kombinerer både økonomiske og økologiske fordele til gavn for alle involverede.

Sidste år introducerede Xplor STANDARD 100 by OEKO-TEX® på størstedelen af vores vaskeriprogram for at minimere indholdet af miljø- og sundhedsskadelige stoffer. Siden er rækken af produkter med den nye mærkning vokset. Se alle Xplors OEKO-TEX certificerede produkter.

 

Om bluesign®

bluesign® er en førende global, uafhængig kontrolinstans, der understøtter tekstilindustrien i dens bestræbelser på at overholde de højeste standarder i verden for bæredygtig produktion.

bluesign® system, der er baseret på Input Stream Management, sikrer, at godkendte kemiske produkter og råmaterialer bruges i alle trin i fremstillingsprocessen, og at stoffer, der udgør en risiko for mennesker og miljø, elimineres. Dette sikrer ikke kun, at det endelige tekstilprodukt opfylder meget strenge forbrugersikkerhedskrav over hele verden, men giver også forbrugerne tillid til at erhverve et bæredygtigt produkt.

Målet med bluesign® system er at skabe gennemsigtighed for hele tekstilforsyningskæden med hensyn til de fem nøgleområder: ressourceproduktivitet, forbrugersikkerhed, vandforbrug, luftemissioner samt arbejdsmiljø og sikkerhed.

bluesign® Technologies ag blev grundlagt i 2000 og siden da er bluesign® system blevet vedtaget af verdens førende tekstil- og tilbehørsproducenter. I dag er bluesign® system blevet en garanti for ansvarlige og gennemsigtige produktionsprocesser og løsningen til en bæredygtig tekstilproduktion.

Læs mere på bluesign.com

xplor bluesign system partner