Ny Mono serie i genanvendte materialer

Ny Mono serie i genanvendte materialer
10. marts 2022 Louise Meisner-Jensen
Nyheder » Produkter » Ny Mono serie i genanvendte materialer
xplor arbejdsbeklædning til kvinder

Mono-serien består af overtøj produceret i slidstærk og genanvendt polyester, der giver optimal vejrbeskyttelse og komfort.

CIRKULÆRT DESIGN

Mono-serien er designet til at indgå i den cirkulære tekstilindustri, hvor produktet ved endt levetid skal kunne videreforarbejdes til genanvendelse. Produkterne i serien er lavet i 100% genanvendt polyester i både membran og yderstof, så produktet kan genanvendes.

For at øge genanvendelsesgraden har vi begrænset antallet af materialetyper. Metaldele er fjernet fra bl.a. trykknapper og snorstoppere. Snørehuller, der normalt indeholder metal, er erstattet med et syet snørehul. Reflekser, som er nødvendige for at opfylde krav om sikkerhed, er også placeret, så de let kan adskilles, når produktet er udtjent.

GRS certificering

Den genanvendte polyester i yderstof og membran er GRS-certificeret. Global Recycled Standard er en international certificeringsordning for produkter i genanvendte materialer. Standarden stiller krav til dokumenteret sporing af det genanvendte indhold i hele kæden, samt omfatter krav til kemikaliehåndtering og de sociale og miljømæssige forhold, som produkterne produceres under.

FORBEDRET SLIDSTYRKE OG HOLDBARHED

Serien er også kendetegnet ved en høj riv- og slidstyrke. Produkterne er Martindale-testet med op til 20.000 cyklusser.

Fokus har været at forlænge produkternes levetid samtidig med at optimere komfort og funktionalitet.

MINDRE RESSOURCEFORBRUG

Materialeforbruget er nedsat med 15-26% på alle produkter i forhold til gængse modeller, hvilket betyder, at serien kræver færre ressourcer at producere og udleder mindre CO2.
Grundet den lavere vægt reduceres vaskeriomkostningerne tilsvarende.

INGEN SUNDHEDSSKADELIGE STOFFER

Produkterne er certificeret STANDARD 100 by OEKO-TEX®. Produkterne sikres herved at være fri for miljø- sundhedsskadelige stoffer, når de recirkuleres.

xplor STANDARD 100 by OEKO-TEX®

OPTIMAL VEJRBESKYTTELSE

Med Mono-serien er medarbejderne sikret mod vind og vejr året rundt. Produkterne er vind- og vandtætte, åndbare med fuldt tapede sømme, og vandafvisende overflade.

ØGET TRAFIKSIKKERHED

Reflekser kan nedsætte risikoen for at blive overset i trafikken med 85 %. Tal fra Trygg Trafikk Norge viser, at reflekser kan gøre bløde trafikanter synlige på 140 meters afstand, selvom en bil kun har nærlyset tændt. Uden refleks bliver fodgængeren eller cyklisten først synlig på 25 til 30 meters afstand. Omregnet til sekunder har bilisten ved 50 km/t 10 i stedet for 2 sekunder til at reagere.

Derfor er reflekser et godt middel til at minimere risikoen for trafikulykker og anbefales af Rådet for Sikker Trafik.

Produkterne i Mono serien har reflekser både foran og bagpå, med en ideel placering i forhold til færdselsreglerne for cyklister og fodgængere. For optimal synlighed i trafikken kan der tilkøbes HI-VIS hætte eller reflekshætte. Effekten er ikke til at tage fejl af.

xplor mono trafiksikkerhed gif
xplor mono trafiksikkerhed gif

Xplor Mono

 • 99084 xplor mono parka skaljakke dame
  99084 xplor mono parka skaljakke dame

  99084 Mono parka skaljakke dame

  ,

  Slidstærk parka skaljakke til kvinder i genanvendt polyester. Jakken er designet til at indgå i den cirkulære tekstilindustri, hvor produktet ved endt levetid skal kunne videreforarbejdes til genanvendelse.

  Vindtæt, vandtæt og åndbar parka skaljakke produceret i materialer med en høj riv- og slidstyrke, der giver optimal vejrbeskyttelse og maksimum komfort.

  Certificeret STANDARD 100 by OEKO-TEX® og med miljøvenlig vandafvisende overflade.

  Parka skaljakken har et feminint snit og går til midt på lårene, hvilket giver ekstra god beskyttese mod vind og vejr.

  Flere reflekser med ideel placering i forhold til trafiksikkerhed og mulighed for tilkøb af ekstra reflekser samt hætter.

  Indvendig lynlås til fastgørelse af inderjakke.

  Inderjakker som kan ilynes (tilkøb): Pile jakke model 4800, quiltet jakke model 5200 og fleecejakke model 5400.

  Der gives 5-års suppleringsgaranti.

 • 99081 mono skaljakke unisex
  99081 xplor mono skaljakke unisex

  99081 Mono skaljakke unisex

  ,
  Slidstærk skaljakke i genanvendt polyester. Mono skaljakken er designet til at indgå i den cirkulære tekstilindustri, hvor produktet ved endt levetid skal kunne videreforarbejdes til genanvendelse. Vindtæt, vandtæt og åndbar skaljakke i materialer med en høj riv- og slidstyrke, der giver optimal vejrbeskyttelse og maksimum komfort. Certificeret STANDARD 100 by OEKO-TEX® og med vandafvisende overflade. Flere reflekser med ideel placering i forhold til trafiksikkerhed og mulighed for tilkøb af ekstra reflekser samt hætter. Indvendig lynlås til fastgørelse af inderjakke. Inderjakker som kan ilynes (tilkøb): Pile jakke model 4900, fleecejakke model5300, quiltet jakke model 5100, softshell jakke model 5500 samt quiltet vest model 5900. Der gives 5-års suppleringsgaranti.
 • 95580 xplor mono skalbukser unisex navy 5000 front
  95580 xplor mono skalbukser unisex side

  95580 Mono skalbukser unisex

  Slidstærke skalbukser i genanvendt polyester. Mono skalbukserne er designet til at indgå i den cirkulære tekstilindustri, hvor produktet ved endt levetid skal kunne videreforarbejdes til genanvendelse. Vandtætte, vindtætte samt åndbare overtræksbukser med en høj riv- og slidstyrke, der giver optimal vejrbeskyttelse og maksimum komfort. Certificeret STANDARD 100 by OEKO-TEX® og med vandafvisende overflade. Mono skalbukserne fås også med ekstra lang benlængde style 95580-1 Skalbukserne i Mono-serien har mange refleksdetaljer for øget trafiksikkerhed samt smallere lår og benvidde, der giver en bedre pasform. Der gives 5-års suppleringsgaranti
 • 95580 xplor mono skalbukser ekstra lang unisex navy 5000 front
  95580 xplor mono skalbukser ekstra lang unisex navy 5000 bag

  95580-1 Mono skalbukser ekstra lang unisex

  Slidstærke skalbukser i genanvendt polyester med ekstra lang benlængde. Mono skalbukserne er designet til at indgå i den cirkulære tekstilindustri, hvor produktet ved endt levetid skal kunne videreforarbejdes til genanvendelse.

  Ekstra lang udgave af Mono skalbukserne model 95580.

  Vandtætte, vindtætte samt åndbare overtræksbukser, certificeret STANDARD 100 by OEKO-TEX® og med miljøvenlig vandafvisende overflade.

  Mono skalbukserne har mange refleksdetaljer for øget trafiksikkerhed samt smallere lår og benvidde, der giver en bedre pasform.

  Der gives 5-års suppleringsgaranti.

Se video for alle detaljer