Xplor materialer og metervarer

Produktguide » Xplor materialer og metervarer

 

Hos Xplor bruger vi kun materialer og metervarer af højeste kvalitet til at producere funktionelt overtøj med en lang levetid

Vi bestræber os på at bruge så få metervarer og materialetyper som muligt med henblik på en mere ressourceeffektiv, miljøvenlig og cirkulær produktion. Vores metervarer er som udgangspunkt bluesign® og oeko-tex® certificerede, og er dermed fri for skadelig kemi. Læs her om de materialer vi bruger til at lave professionelt overtøj, der matcher enhver arbejdssituation.

 

Skaljakke

En skaljakke er vandtæt, vindtæt og åndbar – og er 3-lags princippets yderst lag. Membranen, der er lamineret på bagsiden af yderstoffet, har små porer på ydersiden, der er små nok til at forhindre vanddråber i at trænge igennem, og har en mindre størrelse porrer på indersiden så luftmolekyler, altså sved, kan presses ud, når brugeren er aktiv. Kombinationen af yderstof og membran skaber et holdbart skallignende materiale, der er åndbart og vandtæt. Graden af vandtæthed afhænger af kvaliteten af membranen og yderstoffet og måles ved vandsøjletrykket – mængden af millimeter vandsøjlen når, før vandet trænger igennem.

Hos Xplor bruger vi primært membraner i polyurethan (PU), og alt vores skaljakker har et minimumsvandsøjletryk på 15.000 millimeter. Vi har også nyudviklet en polyestermembran til vores Mono serie. Når både yderstof og membran er lavet af de samme polyesterfibre, er det nemmere at genbruge, så det udtjente materiale kan få nyt liv i nye produkter.

Overfladen er behandlet med BIONIC-FINISH® ECO, en Fluorfri/Pfas-fri imprægnering der sikrer, at overtøjet er vandafvisende samt afviser smuds og snavs.

✅ Vandtæt ✅ Vandafvisende   ✅ Vindtæt   ✅ Åndbar

 

Softshell

Xplor softshell jakker er lavet i et blødt vandtæt og vindtæt polyester materiale, der tørrer hurtigt. De er også vandafvisende, men ikke helt vandtætte, da de ikke har tapede sømme. I den forstand bygger softshellen bro mellem en skaljakke og en fleece. En Softshell jakke er en god overgangsjakke, fordi den har et tyndt lag fleece som luner, og fordi den kan beskytte mod en let byge. Samtidig har den en glat overflade, som afviser smuds.

✅ Middel isoleringsevne   ✅ Vandafvisende   ✅ Vindtæt   ❌ Ikke tappet

 

Regntøj

Xplor regntøj er lavet af PU-coated polyester. Det er blødt og glat og giver fremragende vandbeskyttelse. Materialet gør, at vandet lettere slipper overfladen, så regntøjet ikke er vådt, når man tager det af og på. Dermed undgår man den nedkøling som opstår, hvis der ligger et lag koldt vand på ydersiden, som følge af kraftig og vedvarende regn. Til gengæld må man leve med en lavere åndbarhed, som også medvirker til en delvis nedkøling. Åndbarheden i regntøj er lav fordi luften på indersiden ikke kan slippe ud, så sved og fugt opbygges og øges med aktivitetsniveauet. Derfor foretrækker mange en skaljakke ved høj fysisk aktivitet, da åndbarheden er væsentlig bedre.

✅ Vandtæt   ❌ Lav åndbarhed

 

Fleece

Fleece er et syntetisk isolerende materiale, der er lavet af polyester. Fleece er et ideelt mellemlag, da det tørrer hurtigt, leder fugt væk og giver god isolering. Fleece har også en rigtig god åndbarhed og forhindrer overophedning.

Xplor fleecejakker har antipilling finish på ydersiden, hvilket betyder, at fibrene ikke klumper sig sammen i brug og vask og dermed danner en nopret overflade, hvor smuds kan hæfte sig. Således  vil den forblive pæn selv efter længere tids brug og vask.

Metervaren er meget slidstærk og effektivt til at holde på varmen og opretholde kropstemperaturen. Link til fleece

✅ Middel isoleringsevne    ✅ Åndbar

 

Pile

Pile eller fiberpels er blevet meget moderne på det seneste og er et godt alternativ til fleece eller quilt, når temperaturen er lav. Pile jakker får sit bløde udtryk pga. ydersiden som har en pels-lignende overflade. Xplor pile jakker er lavet i genanvendt og OEKO-TEX® certificeret metervare. De har en let oversized facon, og så er de bløde, varme og med strækbart fór for øget bevægelsesfrihed.

✅ Middel til høj isoleringsevne    ✅ Åndbar

 

Syntetisk isolering

Syntetisk isolering efterligner funktionen fra dun, idet der skabes lommer af varm luft, der forhindrer varmen i at slippe ud. I modsætning til dun bevarer syntetisk isolering varmen, selv når den bliver våd, og er derfor et bedre valg til aktiv brug under regnfulde og kolde forhold.

Xplor bruger bl.a. syntetisk polyester isolering i vores quiltede jakker som har en vævet overflade, der gør dem vand- og smudsafvisende.

✅ Høj isoleringsevne   ✅ Vandafvisende

 

Thinsulate

Thinsulate® er et syntetisk letvægtsmateriale, med en meget høj isoleringsevne, der effektivt leder fugt væk fra kroppen. Materialet består af ultra tynde og vandresistente mikrofibre, der holder på kropsvarmen, mens kold luft udefra har svært ved at slippe igennem.

Xplor termojakker er lavet med kraftig Thinsulate® padding, hvilket gør dem særligt velegnet til arbejde i et meget koldt klima.

✅ Ekstra høj isoleringsevne ✅ Vandafvisende

Flere artikler i produktguiden

FAQ – OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Få svar på de oftest stillede spørgsmål til Xplor produkter. Læs mere

STØRRELSESGUIDE

Se hvad størrelserne på Xplors produkter svarer til i forskellige størrelsessystemer. Læs mere

VASK & PLEJE

Forlæng arbejdstøjets levetid med den rette vask og pleje. Læs mere

3-LAGS PRINCIPPET

Minimér risikoen for at blive våd og kold på de lange arbejdsdage ved at følge 3-lags princippet. Læs mere